
Proponujemy wam fantastyczny budyń wiśniowo-czekoladowy. Przygotujecie go na bazie bezglutenowego napoju owsianego marki Ocelio. Na samą myśl o słodkim, czekoladowym podwieczorku nabierzecie apetytu!
Proponujemy wam fantastyczny budyń wiśniowo-czekoladowy. Przygotujecie go na bazie bezglutenowego napoju owsianego marki Ocelio. Na samą myśl o słodkim, czekoladowym podwieczorku nabierzecie apetytu!
Od kilku lat jednym z utrzymujących się trendów kulinarnych jest kuchnia roślinna. Coraz więcej osób świadomie rezygnuje ze spożywania mięsa i nabiału ze względu na swoje zdrowie i los naszej planety. O kuchni bezmięsnej, wegańskiej wiemy już wiele, jednak pewna część wegan nie może także spożywać glutenu, a to już wyższa poprzeczka. Przedstawiamy kilka bezglutenowych, roślinnych inspiracji na pyszne, zimowe dni.
Pyszny, lekko słodki i owocowy deser z mango i nasionami chia to doskonały sposób na smakowity deser!
Święta Bożego Narodzenia już niedługo! Warto przy tym pomyśleć o pysznych słodkościach, które zagoszczą na naszym stole. Proponujemy wam bezglutenowe kruche ciasteczka, przygotowane z mieszanki do wypieku ciasta Ocelio.
Święta Bożego Narodzenia nie mogą obyć się bez tradycyjnych ciast. Jednym z klasyków jest makowiec, który w wersji bezglutenowej przygotujecie z naszej mieszanki do wypieku ciast. Smacznego!
Święta Bożego Narodzenia kojarzą się nie tylko z rodzinną atmosferą, choinką i Świętym Mikołajem z workiem prezentów, ale też ze stołem pełnym pysznych potraw świątecznych. Według tradycji powinny być one postne, czyli bezmięsne oraz smażone z wykorzystaniem tłuszczów roślinnych. To także posiłki pełne…mąki pszennej, której osoby na diecie bezglutenowej jeść nie mogą. Podpowiadamy, jak przygotować stół wigilijny bez glutenu?