Cena
-
od
do
Dieta bezglutenowa to konieczność dla osób cierpiących na celiakię i nietolerancję glutenu, jednak doskonale opracowane mieszanki do wypieku pieczywa bez glutenu polecamy również osobom, które chciałyby zmienić coś na korzyść własnego zdrowia. Opinie specjalistów na temat diety bezglutenowej wskazują, że, mimo iż białko to nie przynosi szkody w przypadku osób zdrowych, jego ograniczenie w diecie nie niesie ze sobą negatywnych skutków. Uznaje się również, że nie warto bazować wyłącznie na produktach zbożowych zawierających gluten, gdyż ograniczenie go może przyczynić się do poprawy stanu zdrowia.
Brak pieczywa na diecie bezglutenowej to już nie problem!
Co sprawia największy kłopot osobom na diecie bezglutenowej? Oczywiście konieczność poszukiwania gotowych produktów zbożowych niezawierających tego składnika lub samodzielne ich przygotowywanie. Mieszanki do wypieku chleba bezglutenowego z naszej oferty pozwalają na bardzo łatwe przygotowanie domowego chleba, pizzy czy ciast, które smakiem przypominają te klasyczne. Co więcej, stosunek jakości mieszanki oraz komfortu przyrządzania potraw do ceny jest bardzo atrakcyjny. Osoby cierpiące na celiakię nie powinny spożywać nawet śladowych ilości glutenu, dlatego bardzo trudno jest im komponować codzienny jadłospis bez tego białka. Gotowe mieszanki do wypieku chleba bezglutenowego lub innych produktów pozwalają cieszyć się ulubionymi smakami pizzy, kanapek, grzanek czy ciast, a jednocześnie utrzymywać swój stan zdrowia na najwyższym poziomie!
Zobacz: Musli bezglutenowe
Co zawierają mieszanki do wypieku pieczywa bez glutenu Ocelio?
Nasze produkty to starannie wyselekcjonowane mąki bezglutenowe: ryżowa, skrobia kukurydziana i ziemniaczana oraz z tapioki. W mieszankach bez glutenu znajdują się także suche drożdże, co znacznie ułatwia wypieczenie idealnego chleba czy innego ciasta. Ich proporcje w gotowym produkcie sprawiają, że właściwie przygotowane ciasto osiągnie odpowiednią konsystencję i bez trudu pozwoli się uformować, a później upiec nawet osobom, które nigdy wcześniej tego nie robiły!
Zobacz: Napoje roślinne
Jak wykorzystać mieszanki w praktyce?
Opinie na temat naszych produktów pozwalają nam sądzić, że udało nam się osiągnąć mieszanki do wypieku pieczywa bez glutenu na najwyższym możliwym poziomie. Przesądza o tym nie tylko ich jakość żywieniowa, ale również adekwatna do jakości cena i łatwość przygotowania. Wystarczy odmierzyć podane na etykiecie ilości poszczególnych składników, takich jak woda, oliwa, masło, jaja czy innych, połączyć je ze sobą, a gdy przepis tego wymaga – odstawić do wyrośnięcia. Następnie gotowe ciasto piecze się w piekarniku, by uzyskać finalny wyrób – samodzielnie robiony chleb, pizzę czy smakowity biszkopt z owocami. Zestaw gotowych mieszanek w szafce kuchennej osoby na diecie bezglutenowej to dobry sposób na to, by każdego dnia jeść różnorodnie, ale bez rezygnacji z ulubionej pizzy, świeżego chleba czy ciast. To także doskonały wybór, gdy szukasz czegoś, co możesz podać podczas niespodziewanej wizyty znajomych, gdy Ty lub któryś z nich cierpicie na celiakię bądź nietolerancję glutenu!
Jaka jest wydajność naszych produktów?
Z opakowania jednej mieszanki do wypieku chleba bezglutenowego można przyrządzić dwa duże bochenki chleba. Oczywiście można dowolnie zmieniać proporcje, dopasowując wielkość bochenka, pizzy czy ciasta do własnych potrzeb. Cena opakowania takiego produktu jest w wielu przypadkach niższa, niż gotowej pizzy czy chleba bez glutenu. Wykonanie domowego wypieku jest niezwykle proste i bardzo ułatwia codzienne życie osób na diecie bezglutenowej. Mieszanki mąk dostarczają odpowiedniej ilości błonnika, który usprawnia funkcjonowanie jelit, a przy tym wielu witamin i minerałów, o których podaż chorujący na celiakię nie muszą się już martwić.
Zobacz: Makaron bez glutenu
Ocelio – dlaczego warto skorzystać z naszej oferty?
Konieczność przejścia na dietę bezglutenową może wiele namieszać w życiu. Doskonale znamy ten problem, dlatego dbamy o to, by nasi klienci w ofercie Ocelio mogli znaleźć wszelkie zamienniki pieczywa i ciast, których im brakuje odkąd zrezygnowali ze spożywania glutenu. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą i wypróbowania gotowych mieszanek do wypieku pieczywa, pizzy czy ciast. Z ciekawymi dodatkami pozwolą delektować się ulubionymi smakami każdego dnia!