Kto z nas nie uwielbia domowego chleba? Nasza mieszanka do wypieku jasnego chleba Ocelio pozwoli Wam delektować się smakiem domowego pieczywa bezglutenowego każdego dnia!
Składniki (1 bochenek):
- 1/2 mieszanki do wypieku chleba Ocelio
- 470 ml wody,
- 30 g oleju
- ulubione ziarna (słonecznika, dyni itp)
Przygotowanie:
- Odważyć 500 g mieszanki. Dodać 470 g wody i 30 g oleju roślinnego. Wstępnie wymieszać składniki, dodać ziarna i dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić w misce do wyrośnięcia na około 30 minut.
- Po tym czasie ciasto wyrabiać jeszcze przez 2 minuty i przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką bezglutenową formy keksowej. Pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut.
- Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 minut w temp. 200-210 stopni