Ocelio Mieszanka do Wypieku Chleba Razowego 500g
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba razowego to doskonała propozycja dla wielbicieli domowych wypieków i ciemnego pieczywa. Idealne proporcje mąki ryżowej, gryczanej i lnianej oraz suchych drożdży sprawiają, że własnoręcznie przygotowany chleb będzie za każdym perfekcyjny. Dodatek mąki gryczanej powoduje, że ciasto ma większą zawartość błonnika i charakteryzuje się apetycznym ciemnym kolorem. Przygotowanie jest niezwykle proste – mieszankę wystarczy wymieszać z wodą, olejem i octem i odstawić do wyrośnięcia. Pieczenie zajmuje jedynie 20 minut. Z jednej mieszanki można przygotować dwa bochenki chleba.
- bezglutenowa (znak Przekreślonego Kłosa)
- idealne proporcje mąk i drożdży
- z dodatkiem mąki gryczanej
- proste przygotowanie
Składniki: skrobia tapiokowa, mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka lniana, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże piekarnicze suche, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowym