Pyszne racuchy na śniadanie? Oczywiście! Przygotowane z mąki owsianej i napoju ryżowego Ocelio - są bezglutenowe i bezpieczne. Sprawdźcie nasz przepis!
Składniki:
- 2 szklanki mąki owsianej Ocelio
- 1,5 szklanki napoju ryżowego Ocelio
- 2 jajka
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- Szczypta soli
- 3 jabłka
- 1 łyżka miodu
Metoda:
- W misce dokładnie mieszamy mąkę, napój, jajka, 3 łyżki miodu, sodę, cynamon szczyptę soli.
- 2 jabłka obierać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do masy. Odstawić na 10 minut.
- Jedno jabłko obrać i pokroić w kostkę. Obsmażyć na łyżce masła, jak się ładnie zarumieni dodać łyżkę miodu. Wymieszać i ściągnąć z ognia.
- Placki smażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron aż się ładnie zarumienią.
- Podawać posypane cukrem pudrem i z karmelizowany mi jabłkami