Darmowa dostawa
Promocja! Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 150,00 zł.

Bezglutenowe naleśniki gryczane z rukolą, łososiem i serem feta

Gryczane naleśniki z łososiem i rukolą

Naleśniki:

  • 1 szklanka mieszanki do wypieku pizzy Ocelio
  • 2 szklanki napoju roślinnego Ocelio lub mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

 

Dodatki do naleśników:

  • Łosoś wędzony
  • 1 marchewka
  • 1 ogorek
  • ser feta miękki 
  • jogurt naturalny
  • koperek
  • sól i pieprz

 

Metoda:

1. Wszystkie składniki naleśników wymieszać. Ser feta rozdrobnić w misce i dodać tyle jogurtu, żeby powstała masa, którą można rozsmarować na naleśnikach. Doprawić solą i pieprzem.

2. Marchewkę obrać i wyciąć za pomocą obieraczki długie cienkie paski. Ogórka umyć i postępujemy tak samo jak z marchewką. Rukolę dokładnie umyć.

3. Smażymy naleśniki. Na każdym naleśniku rozsmarować porcję serka, ułożyć marchewkę, ogórka, plasterki łososia i rukolę. Całość zawijamy i podajemy w całości lub kroimy w plastry. 

Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium