Naleśniki:
- 1 szklanka mieszanki do wypieku pizzy Ocelio
- 2 szklanki napoju roślinnego Ocelio lub mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Dodatki do naleśników:
- Łosoś wędzony
- 1 marchewka
- 1 ogorek
- ser feta miękki
- jogurt naturalny
- koperek
- sól i pieprz
Metoda:
1. Wszystkie składniki naleśników wymieszać. Ser feta rozdrobnić w misce i dodać tyle jogurtu, żeby powstała masa, którą można rozsmarować na naleśnikach. Doprawić solą i pieprzem.
2. Marchewkę obrać i wyciąć za pomocą obieraczki długie cienkie paski. Ogórka umyć i postępujemy tak samo jak z marchewką. Rukolę dokładnie umyć.
3. Smażymy naleśniki. Na każdym naleśniku rozsmarować porcję serka, ułożyć marchewkę, ogórka, plasterki łososia i rukolę. Całość zawijamy i podajemy w całości lub kroimy w plastry.
Smacznego!