Cudownie chrupiące grissini – tradycyjne włoskie chlebowe paluszki. Wypiekane z naszej bezglutenowej mieszanki do pizzy wychodzą idealnie! Z dodatkiem szynki i świeżej bazylii to prawdziwy przysmak.
Składniki:
- opakowanie bezglutenowej mieszanki do wypieku pizzy Ocelio
- 25g drożdży
- 150ml wody
- 1 opakowanie dojrzewającej szynki
- świeża bazylia
Metoda:
- Wyrabiamy ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wyrośnięcia.
- Dzielimy ciasto na 8 części. Formujemy ręcznie długie paluchu. Dzielimy na pożądaną długość. Ustawiamy na blaszce do pieczenia. Zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.
- Pieczemy przez 10 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Gotowe paluchu zawijamy w szynkę z liśćmi bazylii.