Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 150,00 zł.

Bezglutenowe grissini z szynką i bazylią

Bezglutenowe grissini z szynką i bazylią

Cudownie chrupiące grissini – tradycyjne włoskie chlebowe paluszki. Wypiekane z naszej bezglutenowej mieszanki do pizzy wychodzą idealnie! Z dodatkiem szynki i świeżej bazylii to prawdziwy przysmak.

Składniki:

  • opakowanie mieszanki na pizzę Ocelio
  • opakowanie dojrzewającej szynki
  • świeża bazylia

 

Metoda:

  1. Wyrabiamy ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wyrośnięcia.
  2. Dzielimy ciasto na 8 części. Formujemy ręcznie długie paluchu. Dzielimy na pozostaną długość. Ustawiamy na blaszce do pieczenia. Zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.
  3. Pieczemy przez 10 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Gotowe paluchu zawijamy w szynkę z liśćmi bazylii.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium