Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 9,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Bezglutenowa focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami

Bezglutenowa focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami

Focaccia, czyli rodzaj płaskiego chlebka to włoska klasyka, którą w łatwością przygotujecie w wersji bezglutenowej z naszej mieszanki do wypieku Ocelio! Koniecznie spróbujcie przygotować ten południowy przysmak z aromatycznym rozmarynem i suszonymi pomidorami.

Składniki:

  • 1 opakowania mieszanki Ocelio do wypieku pizzy i focacci
  • Świeży rozmaryn 
  • Pomidory suszone
  • Sól gruboziarnista
  • Oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

1. Ciasto wyrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, nasmarować obficie oliwą z oliwek. Lekko posolić.
3. Dociskając palcami rozwałkować ciasto na blaszce. Polać oliwą, przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia na 60minut.
4. Po wyrośnięciu nałożyć na ciasto pomidory suszone, świeży rozmaryn, doprawić solą i podlać oliwą.
5. Piec do zrumienienia w 200st Celsjusza.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium