Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Kanapki z bezglutenowym chlebem razowym

Kanapki z bezglutenowym chlebem razowym

Bezglutenowe pieczywo to jeden z podstawowych składników diety osób, które nie mogą spożywać glutenu. W naszej ofercie znajdziecie doskonałe mieszanki, z których przygotujecie pyszne pieczywo - białe i razowe. Przygotowanie bezglutenowego chleba jest niezwykle proste – mieszankę wystarczy wymieszać z wodą, olejem i octem i odstawić do wyrośnięcia, a pieczenie zajmuje tylko 20 minut. 

Pieczywo przygotowane z mieszanki Ocelio można podawać z ulubionymi składnikami, np. soczystymi warzywami, takimi jak pomidory, ogórki czy rzodkiewka oraz rukolą lub sałatą. 

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

1. 500g mieszanki przesypać do miski, dodać 420 ml wody, 3 łyżki oleju i 2 łyżeczki octu.

2. Dokładnie wyrobić ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Pozostawić ciasto w misce w ciepłym miejscu na ok. 10 minut. Po tym czasie wyrabiać ciasto jeszcze przez 2 minuty. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej mąką bezglutenową foremki, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Po tym czasie wstawić formę do nagrzanego piekarnika z funkcją termoobiegu i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie zwiększyć temperaturę do 225-230 stopni i piec jeszcze 7 minut.

4. Po upieczeniu należy wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim chleb na 5 minut. Następnie wyjąć chleb z foremki i pozostawić po odparowania.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium