Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 120,00 zł.

Gnocchi Ocelio z dynią i warzywami

Gnocchi Ocelio z dynią i warzywami

Królowa jesieni jest jedna! Dynia to wspaniałe i zdrowe warzywo, które właśnie o tej porze roku powinniśmy wykorzystywać na jak najwięcej sposobów. Sprawdźcie nasz przepis na bezglutenowe gnocchi ziemniaczane Ocelio z dynią i boczkiem! Smacznego.

 

Składniki:

  • 1/2 opakowania bezglutenowego Gnocchi Ocelio
  • 100g boczku
  • 1/4 dyni hokkaido
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g szpinaku
  • Natka pietruszki
  • Parmezan 
  • 50ml białego wina półwytrawnego

 

Metoda:

1. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Dynię przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wymieszać z łyżką oleju i piec przez 30 minut.

2. Boczek pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanej patelni smażyć boczek. Jeśli jest mocno tłusty zlać nadmiar tłuszczu. Dodać cebulę i czosnek, całość smażyć przez 3 minuty.

3. Do całości dodać dynię i gnocchi i smażyć przez kolejne 3 minuty. Podlać winem poczekać aż odparuje, dodać pół szklanki wody i szpinak. Całość gotować przez 5 minut. W razie potrzeby dodać wody. Na koniec poruszyć parmezanem i natką pietruszki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium