Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Bezglutenowy makaron z cukinią i szparagami

Bezglutenowy makaron z cukinią i szparagami

Bezglutenowy makaron kolanka w wegetariańskiej z warzywami i parmezanem to nasza smakowita propozycja na zbliżająca się wiosnę. Przygotujcie go sami i sprawdźcie jak proste i szybkie może być przygotowanie pełnowartościowego bezglutenowego dania.

Składniki:

  • 250g makaronu bezglutenowego kolanka Ocelio
  • 1 mała cukinia
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 2 ząbki czosnku
  • 100ml białego wina
  • Garść orzechów włoskich
  • Parmezan
  • Natka pietruszki
  • Tymianek
  • Sól
  • Odrobina suszonego chili

Metoda:

  1. Cukinię umyć i przekroić wzdłuż na pół. Pokroić na drobne plasterki.
  2. Szparagi umyć i obrać, odciąć zdrewniałe końcówki.
  3. Orzechy zgnieść w dłoni i prażyć na rozgrzanej suchej patelni.
  4. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać cukinię. Smażyć przez 2 minuty, dodać szparagi i smażyć aż lekko zmiękną. Dodać czosnek i po minucie wino. Całość dusić aż wino niemal całe odparuje.
  5. Ściągnąć z ognia dodać sporą ilość tartego parmezanu. Doprawić solą i chili.
  6. Na patelnię przełożyć makaron. Całość dobrze wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki, łyżeczkę listków świeżego tymianku oraz orzechy włoskie.
  7. Podawać ze startym parmezanem
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium