Klasyczna zupa pomidorowa to jedna z ulubionych potraw maluchów, również niejadków! Dodaj do niej nasz bezglutenowy makaron kukurydziany w kształcie słodkich misiów i obserwuj, jak Twoje dziecko zajada się ze smakiem!
Składniki:
- makaron bezglutenowy Ocelio misie
- 500g mięsa na rosół
- 1 marchewka
- 1 mała pietruszka
- kawałek selera wielkości połowy pietruszki
- 1 mała cebula
- 1lit wody
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- sól i pieprz
- 1 lub 2 butelki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki kwaśniej śmietany 18%
Sposób przygotowania:
W dużym garnku, umieścić mięso, warzywa oraz przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez co najmniej godzinę. Przecedź zupę, dodaj przecier, zagotuj i gotuj na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem.
W osobnym garnku ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podawać zupę z makaronem i wedle upodobań łyżeczką kwaśnej śmietany