Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 120,00 zł.

Wiosenna pizza bezglutenowa

Wiosenna pizza bezglutenowa

Wiosenna, bezglutenowa pizza Ocelio z młodymi listkami i orzechami to prawdziwa eksplozja świeżości! Chrupiący spód z naszej mieszanki, dwa rodzaje sera i orzeźwiające dodatki tworzą idealną kompozycję na pierwsze ciepłe dni. Sprawdź, jak łatwo przygotować to danie!

Składniki:

  • 1 opakowanie bezglutenowej mieszanki do pizzy Ocelio
  • 25 g świeżych drożdży
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 kulka mozarelli
  • 100 g tartego cheddara
  • 40 g rukoli
  • 40 g listków młodego szpinaku
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka posiekanych orzechów nerkowca
  • 1 łyżka płatków parmezanu

 

 

Metoda:

Przygotuj ciasto: drożdże rozpuść w 300 ml ciepłej wody. Dodaj oliwę i opakowanie mieszanki do pizzy Ocelio. Dokładnie wymieszaj i wyrób ręką gładkie ciasto. Tak przygotowane uformuj w kulę, lekko ją spłaszcz i przykryj folią spożywczą. Odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na koło o średnicy około 40 cm.

Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmaruj passatą pomidorową, posyp tartym cheddarem i porwaną na kawałki mozarellą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz przez około 25 minut. Gotową pizzę przełóż na talerz. Ułóż na niej cebulę posiekaną w piórka, rukolę i listki szpinaku. Wierzch posyp posiekanymi nerkowcami i płatkami parmezanu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium