Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 150,00 zł.

Kruche babeczki ze śliwkami

Kruche babeczki ze śliwkami

Koniecznie wypróbujcie nasz przepis na kruche, słodkie i pyszne babeczki z bezglutenowej mieszanki Ocelio. Podawane ze śliwkami lub waszymi ulubionymi owocami są idealną propozycją na małe co nieco do porannej kawy!

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki do wypieku ciast Ocelio
  • 150g masła
  • 4 jajka
  • 5 łyżek mleka
  • Powidła śliwkowe
  • 4 śliwki
  • cynamon

 

Metoda:

  1. Mieszankę bezglutenową, roztopione masło, 4 jajka, 1 łyżeczkę cynamonu i mleko wymieszać razem.
  2. Przełożyć ciasto do foremek na babeczki. Do każdej dodać 1 łyżeczkę powideł.
  3. Całość piec w piekarniku rozgrzanym do 170 st.C przez 20 – 30 minut.
  4. Wyciągnąć z foremek. Podawać z śliwkami oprószonymi cynamonem
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium