
Koniecznie wypróbujcie nasz przepis na kruche, słodkie i pyszne babeczki z bezglutenowej mieszanki Ocelio. Podawane ze śliwkami lub waszymi ulubionymi owocami są idealną propozycją na małe co nieco do porannej kawy!
Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki do wypieku ciast Ocelio
- 150g masła
- 4 jajka
- 5 łyżek mleka
- Powidła śliwkowe
- 4 śliwki
- cynamon
Metoda:
- Mieszankę bezglutenową, roztopione masło, 4 jajka, 1 łyżeczkę cynamonu i mleko wymieszać razem.
- Przełożyć ciasto do foremek na babeczki. Do każdej dodać 1 łyżeczkę powideł.
- Całość piec w piekarniku rozgrzanym do 170 st.C przez 20 – 30 minut.
- Wyciągnąć z foremek. Podawać z śliwkami oprószonymi cynamonem