Śniadaniowa granola owsiana przygotwana z bezglutenowych płatków Ocelio to pyszne i wartościowe śniadanie. Dodaj wegańskiego napoju migdałowego i ciesz się bezglutenowym porankiem!
Składniki:
- 200g płatków owsianych Ocelio
- 4 łyżki miodu
- Szczypta soli
- 100g orzechów nerkowca grubo siekanych
- 1 łyżka oleju
- 1 gruszką obraną i pokrojoną w kostkę
- 1 łyżka masła
- Napój migdałowy Ocelio
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wysypać płatki owsiane i orzechy. Miód podgrzać razem z łyżką oleju i szczyptą soli. Wymieszać razem z płatkami. Wstawić do piekarnika i piec przez 20-30 minut. W ciągu tego czasu wymieszać płatki trzykrotnie. Wyciągnąć i ostudzić. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
- Gruszkę podsmażyć na łyżce masła. Powinna ładnie się zarumienić. Dodać łyżkę miodu i smażyć jeszcze 3 minuty.
- Granolę podawać z napojem migdałowym oraz smażoną gruszką.