Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 120,00 zł.

Gnocchi ze szpinakiem w sosie serowym

Gnocchi ze szpinakiem w sosie serowym

Szybkie w przygotowaniu i bezglutenowe gnocchi Ocelio ze szpinakiem to doskonała baza do wszelkiego rodzaju sosów. Proponujemy pyszny, jesienny sos serowy z dodatkiem bazylii oraz orzechów włoskich. Sprawdź w domu jak pysznie smakują!

Składniki:

  • 1/2 opakowania Gnocchi
  • 50g Grana Padano
  • 50g mozzarelli
  • 100ml śmietanki 30%
  • 50ml wody
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii + do ozdoby parę listków
  • sól i pierz

 

Metoda:

Orzechy prażymy na suchej patelni. Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy śmietanę oraz sery i wodę, podgrzewamy mieszając. Dodajemy ugotowane gnocchi Ocelio. Kiedy sos zgęstnieje ściągamy z ognia, jeśli będzie za gęsty możemy dodać wody i wymieszać. Dodajemy połowę orzechów i bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem, podajemy oprószone orzechami i bazylią

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium