Szybkie w przygotowaniu i bezglutenowe gnocchi Ocelio ze szpinakiem to doskonała baza do wszelkiego rodzaju sosów. Proponujemy pyszny, jesienny sos serowy z dodatkiem bazylii oraz orzechów włoskich. Sprawdź w domu jak pysznie smakują!
Składniki:
- 1/2 opakowania Gnocchi
- 50g Grana Padano
- 50g mozzarelli
- 100ml śmietanki 30%
- 50ml wody
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka posiekanej bazylii + do ozdoby parę listków
- sól i pierz
Metoda:
Orzechy prażymy na suchej patelni. Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy śmietanę oraz sery i wodę, podgrzewamy mieszając. Dodajemy ugotowane gnocchi Ocelio. Kiedy sos zgęstnieje ściągamy z ognia, jeśli będzie za gęsty możemy dodać wody i wymieszać. Dodajemy połowę orzechów i bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem, podajemy oprószone orzechami i bazylią