Darmowa dostawa
Promocja! Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 150,00 zł.

Bezglutenowe kruche ciasteczka z czekoladą

Bezglutenowe kruche ciasteczka z czekoladą

Święta Bożego Narodzenia już niedługo! Warto przy tym pomyśleć o pysznych słodkościach, które zagoszczą na naszym stole. Proponujemy wam bezglutenowe kruche ciasteczka, przygotowane z mieszanki do wypieku ciasta Ocelio.

Składniki:

  • 300 g mieszanki do wypieku ciast Ocelio
  • 150g zimnego masła
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • tabliczka ulubionej czekolady (mlecznej lub gorzkiej)

Sposób przygotowania:

  1. Na blat lub do dużej miski wysypać mieszankę Ocelio, pokrojone masło, jajko i szczyptę soli. Zagnieść na jednolite ciasto, a następnie zawinąć je w folię spożywcza i włożyć do lodówki na 45-60 minut.
  2. Po wyjęciu z lodówki, ciasto jeszcze raz lekko zagnieść. Blat posypać mieszanką lub inną bezglutenową mąką. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wykroić foremkami ciasteczka.
  3. Wykrojone ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (z zachowaniem odstępów). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180st przez około 12 minut. Ciasteczka wyjąć i powtórzyć czynności z kolejnymi porcjami.
  4. Gdy ciasteczka już ostygną, rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Gotowe ciasteczka zanurzyć lekko w ciepłej czekoladzie i odłożyć do zastygnięcia czekolady.

Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium