Przedstawiamy Wam nasz pomysł na weekendowe ciasto z kandyzowanymi owocami oraz orzechami. Przygotowane z mieszanki do wypieku ciasta Ocelio jest bezglutenowe, dlatego jego smakiem mogą cieszyć się również osoby na diecie bezglutenowej. Smacznego!
Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki do wypieku ciasta Ocelio
- 165g masła
- 50g mleka
- 4 jajka
- 100g owoców kandyzowanych (kiwi, pomarańcza, aronia)
- 50g mieszanki orzechów (orzechy włoskie, migdały)
- 2 łyżki miodu
Metoda:
1. Dwie łyżki mieszanki Ocelio wymieszać z kandyzowanymi owocami.
2. Pozostałą część mieszanki przesypać do oddzielnego naczynia i dodać 165g miękkiego masła, 50g mleka i 4 jajka. Całość wymieszać mikserem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Do wyrobionego ciasta dodać owoce i całość przełożyć do foremki.
4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto piec przez 40 minut. 15 minut przed końcem pieczenia na wierzchu ciasta ułożyć orzechy wymieszane z miodem i dokończyć pieczenie.
Smacznego!