Tradycyjna polska babka to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto. Choć najpopularniejsze jest w okresie Świąt Wielkanocnych to warto przygotować ją również poza świętami. Z naszą mieszanką do pieczenia ciast, możecie cieszyć się jej smakiem, nawet na bezglutenowej diecie.Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki do wypieku ciast marki Ocelio
- 1 cytryna
- cukier puder
- olej
- bezglutenowa bułka tarta lub pokruszone bezglutenowe ciasteczka
Wykonanie:
- Ciasto przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając sok i startą skórkę z cytryny.
- Formę do babki posmarować olejem, oprószyć bułką tartą lub pokruszonymi ciasteczkami. Piec zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
- Ciasto po wyciągnięciu z piekarnika zostawić do ostygnięcia w formie. Wyłożyć i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!