Cena
-
od
do
MEGAPAKA Ocelio Bezglutenowy Napój Ryżowo-Kokosowy 1L 12 szt.(najlepiej spożyć przed 6.11.24)
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
BIO Ocelio Bezglutenowy Napój Ryżowy 1 L (najlepiej spożyć przed 6.11.24)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Ocelio Bezglutenowy Napój Ryżowo-Kokosowy 1 L (najlepiej spożyć przed 6.11.24)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Napoje ryżowe bezglutenowe
Pozbawione laktozy, kazeiny oraz glutenu napoje ryżowe Ocelio to doskonała propozycja dla osób z celiakią, nietolerancją laktozy, a także dla każdego, kto pragnie wyeliminować te składniki ze swojej diety. To również świetny zamiennik krowiego oraz koziego mleka, po który sięgają weganie oraz wegetarianie.
Jak powstają bezglutenowe napoje ryżowe? Proces produkcji nie jest zbyt skomplikowany i opiera się w całości na naturalnych składnikach. Ziarna ryżu zostają zmielone, a następnie ugotowane i zblendowane na masę o jednolitej konsystencji. Powstały w ten sposób napój roślinny doskonale nadaje się do picia solo, jak i jako dodatek do kaw, koktajli, smoothie, deserów, wypieków, a nawet wytrawnych potraw. To nie tylko smaczna propozycja na urozmaicenie codziennego jadłospisu, ale też przyjemny sposób na uzupełnienie diety o błonnik oraz witaminy i minerały występujące naturalnie w ryżu.
Marka Ocelio proponuje dwa warianty smakowe, tj. naturalne oraz kokosowe. Wszystkie produkty wyróżnia krótki, naturalny skład pozbawiony nie tylko popularnych alergenów, ale też ulepszaczy i sztucznych barwników.
Zobacz: Musli bezglutenowe
Mleko ryżowe... bez mleka?
Osoby, które nie tolerują białek mleka krowiego lub laktozy, mogą śmiało sięgać po mleko ryżowe Ocelio, ponieważ w rzeczywistości produkt ten z prawdziwym mlekiem nie ma nic wspólnego - pod względem składu. Mleko to zemulgowany tłuszcz pochodzenia zwierzęcego, białka oraz woda, a jedynym miejscem wytwarzania tego produktu są gruczoły mlekowe ssaków. Mleko ryżowe Ocelio nazywane jest tak potocznie – ponieważ jego kolor, smak oraz sposób zastosowania przypomina właśnie produkt, którym bardzo chętnie zalewamy swoje płatki, czy z którym łączymy składniki koktajli proteinowych.
Napój ryżowy Ocelio nie zawiera białek mleka krowiego, laktozy ani żadnych innych komponentów mleka pochodzenia zwierzęcego. To produkt w 100% wegański, bezlaktozowy i bezglutenowy. Doskonale jednak zastępuje tradycyjne mleko krowie w wielu potrawach!
Jak najlepiej spożywać napój ryżowy? Opinie
Dla osób, które dbają o zdrową dietę wykluczającą mleko lub po prostu nieprzepadających za smakiem tego produktu, opinie na temat poszczególnych potraw przygotowywanych z użyciem napojów ryżowych mogą mieć fundamentalne znaczenie. W zależności od składu konkretnego wyrobu, można uzyskać bardziej delikatny i neutralny, słodki lub aromatyzowany smak. Napój ryżowy Ocelio występuje w wersji bez dodatków i zawiera jedynie naturalnie występujące cukry. Świetnie nadaje się do przygotowywania owsianek, koktajli, niektórych ciast, budyniów czy innych deserów, szczególnie tych, dla których napój ten ma być jedynie bazą o łagodnym smaku. Chcąc uzyskać ciekawszy efekt smakowy, warto spróbować napoju w wersji kokosowej – jest idealny do kawy, koktajli, deserów, a nawet niektórych słodkich zup azjatyckich. Pasta kokosowa użyta do wzmocnienia smaku tego napoju ryżowego sprawia, że zbiera on same pozytywne opinie wśród konsumentów!
Kiedy warto zastąpić mleko napojem ryżowym?
Produkty mleczne w diecie wielu ludzi występują zdecydowanie zbyt obficie. Może to być przyczyną kłopotów z trawieniem, a nawet z cerą. Warto przynajmniej częściowo zastąpić mleko pochodzenia zwierzęcego napojem roślinnym pochodzącym z ryżu. To nie tylko źródło ciekawego smaku i licznych witamin oraz minerałów, ale także sposób na zredukowanie mleka w diecie. Z biegiem czasu jest ono coraz gorzej trawione, gdyż zanikają enzymy odpowiedzialne za ten proces, stąd liczne dolegliwości żołądkowo-jelitowe u osób dorosłych spożywających nabiał niepoddany fermentacji.
Ofertę Ocelio w zakresie napojów roślinnych kierujemy przede wszystkim do osób, które zmuszone są do stosowania diety bezglutenowej, bezlaktozowej lub bezmlecznej z uwagi na nietolerancje pokarmowe lub inne schorzenia. Jednak napoje ryżowe to także doskonałe źródło witamin, minerałów, węglowodanów oraz białek roślinnych dla wegan, wegetarian i osób zainteresowanych prowadzeniem zdrowego stylu życia. Zdecydowanie urozmaicają one dietę, pokazując różne drogi odżywiania, a te z wykorzystaniem produktów ekologicznych pochodzenia roślinnego są niezwykle atrakcyjne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci!