Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Wegetariańskie curry z ryżem basmati Ocelio

Wegetariańskie curry z ryżem basmati Ocelio

Wegetariańskie zielone curry z naturalnie bezglutenowym ryżem basmati BIO Ocelio to nasza propozycja na pikantny obiad lub kolację. Aromatyczna pasta curry, chrupiące warzywa oraz wyjątkowy ryż z certyfikatem BIO to gwarancja prawdziwej uczty.


Składniki:

  • 250g ryżu basmati BIO Ocelio
  • 1 łyżka zielonej tajskiej pasty curry
  • 2 bakłażany
  • 1 słoik ugotowanej ciecierzycy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 1 brokuł
  • 6 grzybów shitake
  • 1 puszka mleka kokosowego

 

Metoda:

1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
2. Bakłażany pokrój w 2cm kostkę, odstaw na sito umieszczone nad miską i osól. Pozostaw na 15 minut. Cebulę i grzyby pokrój w paski. Brokuła podziel na małe różyczki. Czosnek i imbir zetrzyj na tarce o małych oczkach.
3. Na dużej patelni rozgrzej olej. Smaż cebulę, bakłażana, brokuły i grzyby. Każde osobno i odkładaj na bok. Na koniec dolej odrobinę oleju, dodaj imbir z czosnkiem. Smaż przez 30 sekund i dodaj mleczko kokosowe. W mleczku rozpuść pastę. Pozostaw do zagotowania.
4. Dodaj wszystkie usmażone warzywa oraz ciecierzycę. Gotuj całość aż warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się. Podawaj z cytryną lub limonką i biały ryżem basmati

Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium