Ryż to doskonały dodatek również do słodkich dań! Naturalnie bezglutenowy ryż biały Ocelio z certyfikatem BIO, przygotowaliśmy w klasyczny sposób ze słodkimi owocami. Przygotuj takie śniadanie samodzielnie!
- 100g ryżu białego BIO Ocelio
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 brzoskwinia pokrojona w kostkę
- 1 jabłko pokrojone w kostkę
- 1 gruszka pokrojona w kostkę
- cynamon
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanych orzechów
Sposób przygotowania:
- Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i ostudzić.
- Owoce obtoczyć w soku z cytryny.
- Na talerz nałożyć ryż, dodać jogurt oraz pokrojone owoce. Oprószyć cynamonem i orzechami.
- Na małej patelni rozgrzać miód aż stanie się płynny. Polać ryż z owocami paroma łyżkami miodu.