
Roladki z tortilli z grillowanymi warzywami to pomysł na szybką i efektowną przekąskę, którą przygotujesz bez większego wysiłku. Soczysta cukinia i papryka w połączeniu z kremowym serkiem i świeżymi ziołami tworzą kompozycję idealną zarówno na lunch, jak i na spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki:
- 180 g tortilli wielozbożowej Ocelio
- 150 g kremowego serka śmietankowego
- 1 mała cukinia
- 1 czerwona papryka
- 50 g rukoli
- 50 g listków świeżego szpinaku
- ½ pęczka szczypiorku
- 2-3 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
Metoda
- Paprykę opłucz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój ją w paski. Cukinię opłucz, odkrój końcówki i pokrój wzdłuż na grubsze plastry.
- Warzywa skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem i zgrilluj na patelni. Wystudzone warzywa pokrój w cienkie paski.
- Tortille rozłóż na desce, posmaruj równymi porcjami serka i nałóż po równo cukinię, paprykę, szpinak, rukolę oraz posiekany szczypiorek.
- Każdą tortillę zwiń w rulon i ostrym nożem pokrój na roladki.