Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Razowe bułeczki bez glutenu

Razowe bułeczki bez glutenu

Z naszej bezglutenowej mieszanki do wypieku chleba przygotujecie też pyszne… bułeczki! Wybierz swoje ulubione dodatki i sprawdź, jak smakują. Doskonałe na śniadanie!

Składniki na bułeczki:

  • 500g mieszanki do wypieku chleba razowego Ocelio
  • 420g wody
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki octu

 

Sposób przygotowania:

1. 500g mieszanki przesypać do miski, dodać 420 ml wody, 3 łyżki oleju i 2 łyżeczki octu.

2. Dokładnie wyrobić ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Pozostawić ciasto w misce w ciepłym miejscu na ok. 10 minut. Po tym czasie wyrabiać ciasto jeszcze przez 2 minuty. Uformować bułeczki, przełożyć na blachę, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut. 

4. Przed włożeniem do piekarnika naciąć bułeczki u góry. Wstawić do nagrzanego piekarnika z funkcją termoobiegu i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. 

4. Po upieczeniu należy wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim bułki jeszcze na 5 minut. Następnie wyjąć chleb z foremki i pozostawić po odparowania

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium