Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Panierowane tofu z warzywami w stylu japońskim

Panierowane tofu z warzywami w stylu japońskim

Odkryjcie nowe smaki z naszym przepisem na panierowane tofu z warzywami w stylu japońskim! To danie jest pełne aromatycznych składników takich jak świeży imbir, olej sezamowy i sos sojowy. Idealne na zdrowy i lekki obiad, który zachwyci Wasze kubki smakowe. Nie zapomnijcie posypać całości sezamem dla dodatkowej chrupkości. Smacznego! 

 

Składniki:

  • 200 g ryżu bezglutenowego Ocelio 
  • 1 kostka tofu 
  • 2 marchewki
  • 200g pieczarek
  • 2 cebulki dymki
  • świeży imbir 
  • sezam 
  • 3 łyżki japońskiego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego 
  • 1 łyżeczka mirinu 
  • 1 jajko
  • mąka owsiana Ocelio
  • bezglutenowe panko

 

Sposób przygotowania:

  1. W płaskim pojemniki wymieszać dwie łyżki sosu sojowego parę plasterków świeżego imbiru oraz mirin. Tofu pokroić w 3 duże plastry. Tofu włożyć do marynaty i marynować przez 30 minut. Od czasu do czasu przewracać.
  2. Warzywa obrać i pokroić w większe kawałki.
  3. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Tofu obtaczać w mące, roztrzepanym jajku oraz w bezglutenowym panko. Smażyć na złoto. 
  5. Rozgrzać olej w woku lub na patelni. Smażyć kolejno marchewkę, pieczarki oraz cebulę. Kiedy warzywa lekko zmiękną, ale dalej będą chrupkie, dodać łyżkę sosu sojowego, łyżeczkę oleju sezamowego i łyżeczkę tartego imbiru. Szybko zamieszać i ściągnąć z ognia.
  6. Tofu podawać z ryżem i warzywami, całości poruszyć sezamem.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium