Aromatyczny makaron z grzybami to kwintesencja jesiennego smaku! Przygotuj go według naszego przepisu i ciesz się szybkim i pysznym daniem dla całej rodziny!
Składniki:
- 200g makaronu bezglutenowego Ocelio
- 200g boczku wędzonego
- 300g świeżych grzybów
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 200ml śmietanki 30%
- Natka pietruszki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Boczek pokroić w słupki, grzyby w plasterki a cebulę, czosnek posiekać i natkę.
- W garnku nastawić wodę na makaron, posolić do smaku.
- Na głębokiej patelni rozgrzać odrobinę oliwy, dodać boczek i smażyć aż się ładnie przyrumieni. Dodać cebulę i smażyć przez 2 minuty.
- W tym momencie możemy wrzucić makaron do gotującej się wody.
- Na patelnię dodać grzyby i czosnek i smażyć aż zmiękną przez 3-4 minuty. Podlać odrobiną wody z gotowania makaronu i dodać śmietankę, zmniejszyć ogień i gotować przez parę minut.
- Jak makaron będzie miękki - dodać do sosu, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Podawać gorące.