Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 120,00 zł.

Jesienny makaron z grzybami

Jesienny makaron z grzybami

Aromatyczny makaron z grzybami to kwintesencja jesiennego smaku! Przygotuj go według naszego przepisu i ciesz się szybkim i pysznym daniem dla całej rodziny!

Składniki:

  • 200g makaronu bezglutenowego Ocelio
  • 200g boczku wędzonego
  • 300g świeżych grzybów
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 200ml śmietanki 30%
  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  1. Boczek pokroić w słupki, grzyby w plasterki a cebulę, czosnek posiekać i natkę.
  2. W garnku nastawić wodę na makaron, posolić do smaku.
  3. Na głębokiej patelni rozgrzać odrobinę oliwy, dodać boczek i smażyć aż się ładnie przyrumieni. Dodać cebulę i smażyć przez 2 minuty.
  4. W tym momencie możemy wrzucić makaron do gotującej się wody.
  5. Na patelnię dodać grzyby i czosnek i smażyć aż zmiękną przez 3-4 minuty. Podlać odrobiną wody z gotowania makaronu i dodać śmietankę, zmniejszyć ogień i gotować przez parę minut.
  6. Jak makaron będzie miękki - dodać do sosu, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Podawać gorące. 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium