Delikatne, puszyste gnochi Ocelio skrywające w sobie wykwintne truflowe nadzienie. Sprawdź jak smakują zanurzone w kremowym sosie śmietanowo-serowym z naszego przepisu - to danie, które zachwyci każdego smakosza. Idealne na wyjątkowy obiad czy romantyczną kolację. Pozwól sobie na chwilę luksusu z Ocelio!
Składniki:
- 1 opakowanie Gnocchi z nadzieniem truflowym
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 garści umytego szpinaku
- 200g śmietanki 30%
- 50g twardego włoskiego sera typu grana
- sól oraz pieprz
- oliwa z oliwek
Metoda:
1. W garnku zagotować osoloną wodę.
2. Cebulę pokroić w kostkę, Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, smażyć cebulę oraz czosnek aż zmięknie i się przyrumieni. Następnie dodać szpinak, smażyć przez minutę ciągle mieszając, zalać całość śmietaną i zagotować.
3. Zmniejszyć płomień, dodać starty ser i doprawić solą oraz pieprzem. Gnocchi wrzucić do wrzącej wody i gotować do wypłynięcia. Dodać do sosu i gotować jeszcze przez minutę. Podawać oprószone startym serem