Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Gnocchi z sosem śmietanowo - serowym

Gnocchi z sosem śmietanowo - serowym

Delikatne, puszyste gnochi Ocelio skrywające w sobie wykwintne truflowe nadzienie. Sprawdź jak smakują zanurzone w kremowym sosie śmietanowo-serowym z naszego przepisu - to danie, które zachwyci każdego smakosza. Idealne na wyjątkowy obiad czy romantyczną kolację. Pozwól sobie na chwilę luksusu z Ocelio!

Składniki:

  • 1 opakowanie Gnocchi z nadzieniem truflowym
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garści umytego szpinaku
  • 200g śmietanki 30%
  • 50g twardego włoskiego sera typu grana
  • sól oraz pieprz
  • oliwa z oliwek

 

Metoda:

1. W garnku zagotować osoloną wodę.

2. Cebulę pokroić w kostkę, Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, smażyć cebulę oraz czosnek aż zmięknie i się przyrumieni. Następnie dodać szpinak, smażyć przez minutę ciągle mieszając, zalać całość śmietaną i zagotować.

3. Zmniejszyć płomień, dodać starty ser i doprawić solą oraz pieprzem. Gnocchi wrzucić do wrzącej wody i gotować do wypłynięcia. Dodać do sosu i gotować jeszcze przez minutę. Podawać oprószone startym serem

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium