Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 120,00 zł.

Gnocchi w lekko pikantnej panierce

Gnocchi w lekko pikantnej panierce

Delikatne gnocchi Ocelio z aromatycznym nadzieniem truflowym obtoczone w chrupiącej panierce z czosnkiem i chili to połączenie, które zachwyci każdego miłośnika włoskiej kuchni. Pikantna nuta płatków chili doskonale równoważy intensywny smak trufli, a starty parmezan i świeża bazylia dopełniają całość. Proste, eleganckie i bezglutenowe – idealne na kolację dla dwojga lub imprezę z przyjaciółmi!

 

Składniki:

  • 1 opakowanie gnocchi z nadzieniem truflowym Ocelio
  • 2 ząbki świeżego czosnku, pokrojone w plasterki
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 2-3 łyżki masła klarowanego
  • starty parmezan do podania
  • świeże listki bazylii do dekoracji

 

Metoda:

  1. Gnocchi ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj plasterki czosnku i smaż krótko, aż staną się złociste. Dodaj płatki chili i bułkę tartą, a następnie dodaj ugotowane gnocchi. Smaż wszystko razem przez chwilę, aż się lekko przyrumieni. Przełóż na talerz, posyp startym parmezanem i udekoruj listkami bazylii. Smacznego!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium