Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 120,00 zł.

Gnocchi ryżowe w sosie paprykowym

Gnocchi ryżowe w sosie paprykowym

Kto ma ochotę na coś wyjątkowego? Bezglutenowe gnocchi ryżowe Ocelio w kremowym sosie paprykowym to idealna propozycja na szybki, a jednocześnie wykwintny obiad. Delikatne gnocchi doskonale komponują się z intensywnym smakiem papryki. Spróbujcie koniecznie!

Składniki:

  • 500g gnocchi ryżowych
  • 150g wędzonego boczku
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pomidor
  • 1 garść szpinaku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • oliwa
  • sól

 

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę, cebulę, czosnek i pomidora pokroić w grube kawałki. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy. Dodać pokrojoną cebulę, paprykę oraz czosnek i smażyć przez 5 minut, następnie dodać pokrojonego pomidora i szklankę wody. Całość gotować przez 15 minut aż warzywa zmiękną, doprawić solą i zblendować na gładki sos.
  2. W garnku zagotować wodę na gnocchi.
  3. Boczek pokroić w paski, rozgrzać odrobinę oliwy na patelni, smażyć boczek aż się zarumieni, dodać garść szpinaku oraz sos paprykowy.
  4. Gnocchi wrzucić do osolonego wrzątku i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będą gotowe dodać do sosu z boczkiem, wymieszać, doprawić solą oraz natką pietruszki. 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium