Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 9,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Bezglutenowy chleb z żurawiną

Bezglutenowy chleb z żurawiną

Jeśli znudziło Wam się tradycyjne pieczywo – proponujemy pyszny chleb bezglutenowy z dodatkiem suszonej żurawiny! Przygotujecie go z naszej mieszanki do wypieku chleba jasnego z dodatkiem słodko-kwaśnej żurawiny, nasion słonecznika i orzechów włoskich. Idealny do śniadań i kolacji!


Składniki:

  • 500g mieszanki do wypieku chleba jasnego Ocelio
  • 470g wody
  • 30g oleju
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 3 łyżki grubo siekanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki słonecznika
  • 100g żurawiny

 

Metoda:

1. Mąkę, wodę oraz olej wymieszać w misce i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.

2. Nastawić piekarnik na 220 st. C.

3. Pozostałe składniki oprószyć łyżką mieszanki i po wyrośnięciu wymieszać z ciastem na chleb.

4. Keksówkę wysmarować olejem i przełożyć do niej ciasto na chleb.

5. Po umieszczeniu w piekarniku zmniejszyć temperaturę na 200 st. i piec przez 40 minut.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium