Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 120,00 zł.

Bezglutenowe tacos z szarpanym kurczakiem

Bezglutenowe tacos z szarpanym kurczakiem

Odkryj meksykańskie smaki w bezglutenowej wersji! Nasze mini tacos z mini tortillą kukurydzianą Ocelio i aromatycznym szarpanym kurczakiem to prawdziwa fiesta smaków. Dowiedz się, jak przygotować soczyste mięso w przyprawach i stwórz kolorową kompozycję z awokado, mango i świeżymi warzywami.

Składniki:

  • 1 opakowanie mini tortilli kukurydzianej Ocelio
  • 200 g piersi z kurczaka
  • ½ łyżeczki kuminu
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • 100 ml soku pomarańczowego
  • 150 ml passaty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 awokado
  • 1 czerwona cebula
  • ½ główki sałaty rzymskiej
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chili
  • 1 mango
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj szarpanego kurczaka: do garnka wlej passatę i sok pomarańczowy. Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku, kumin, wędzoną paprykę, pieprz cayenne, sól i pieprz. Do zalewy włóż pierś z kurczaka. Garnek postaw na ogniu, doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz moc palnika do minimum i gotuj pod przykryciem około 2 godzin. Co jakiś czas kontroluj, czy mięso zaczyna się rozpadać. Gotowego kurczaka przełóż na talerz i za pomocą widelca poszarp mięso. Dodaj do mięsa sos pozostały z gotowania tak, aby mięso było nim oblepione.
  2. Awokado pokrój w plastry, czerwoną cebulą w półplasterki, a sałatę w paski. Mango obierz, miąższ zmiksuj. Dodaj do niego sok z limonki i posiekaną papryczkę chili.
  3. Tortille podgrzewaj na suchej patelni na złoty kolor. Na podpieczoną tortillę nakładaj porcje szarpanego kurczaka i warzyw. Wierzch skrop sokiem z limonki. Tacos podawaj z dipem mango.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium