Darmowa dostawa
Promocja! Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 50,00 zł.

Bezglutenowe pierogi z kaszą gryczaną

Bezglutenowe pierogi z kaszą gryczaną

Bezglutenowe pierogi? Z naszą uniwersalną mieszanką do wypieków to możliwe! Przygotujcie je według naszego przepisu z pyszną kaszą gryczaną i twarożkiem. Smacznego!

 

Składniki:

  • 400-450g mieszanki piekarniczej uniwersalnej Ocelio
  • 250g gorącej wody
  • 40g oleju
  • 200g kaszy gryczanej Halina
  • 1 cebula posiekana
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  • 100g twarogu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Metoda:

  1. Mieszankę Piekarnicza wymieszać z gorącą wodą i olejem. Ciasto powinno być miękkie i nie kleić się do rąk. W razie potrzeby dodać więcej mieszanki.
  2. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Cebulę i czosnek smażyć na oleju przez 2 minuty. Wymieszać z kaszą, cebulą i czosnkiem oraz z twarogiem i natką pietruszki. Farsz doprawić solą i pieprzem.
  4. Z ciasta uformować 3cm wałek, wycinać 1cm plastry. Każdy plaster rozwałkować, nałożyć farsz i formować pierożki. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie do momentu wypłynięcia.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium