Prosty przepis na śniadanie? Oczywiście musli! Aby z energią rozpocząć dzień, polecamy nasze bezglutenowe musli BIO z owocami oraz wegańskim jogurtem kokosowym.
Bazę musli Ocelio stanowią pełnoziarniste płatki owsiane połączone z dużą ilością ekologicznych owoców suszonych – rodzynek, daktyli, moreli, fig oraz żurawiny. Dodatkową porcję błonnika zapewniają nasiona siemienia lnianego. Wyśmienicie smakuje zarówno z jogurtem, ale również z napojami roślinnymi. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, izolacji i kontroli na każdym etapie produkcji płatków owsianych, musli pozostaje w pełni bezglutenowe.
Do przygotowania prostego śniadania potrzebujecie jedynie dwóch składników:
- około 50 g bezglutenowego musli Ocelio
- jedno opakowanie (około 160g) jogurtu kokosowego lub innego dowolnego
Oba składniki wystarczy jedynie wymieszać. Jeżeli chcecie urozmaicić swoje śniadanie, możecie również dodać ulubione świeże owoce, takie jak: banany, jabłko czy borówki.
Smacznego!