Bezglutenowe gofry to bezpieczna i pyszna przekąska dla osób zmagających się z celiakią lub uczuleniem na gluten. Proste w przygotowaniu, słodkie i doskonałe z dowolnymi dodatkami! Przygotuj je samodzielnie z mąką owsianą Ocelio!
Składniki:
- 170g mąki owsianej Ocelio
- 300g mleka lub napoju roślinnego
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki cukru lub bez
- Szczypta soli
- Drobne owoce
- Cukier puder
Metoda:
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w mikserze. Pozostawić na 10 minut do stężenia. Jeśli masa będzie bardzo gęsta można dodać więcej mleka.
- Gofry robimy w mocno rozgrzanej gofrownicy. Czas robienie zależy od mocy gofrownicy. Powinny być ładnie zarumienione. Podajemy z owocami i cukrem pudrem