Wersje językowe
Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 14,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

Odkrywamy magiczny świat smaków bezglutenowych wypieków z naszą mieszanką Ocelio! Dziś mamy dla Was przepis na niezwykle apetyczne ciasto marchewkowe! Korzenne, z delikatnym kremem, będzie doskonałym deserem na chłodne dni. Spróbujcie przygotować je samodzielnie!

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki do wypieku ciasta Ocelio
  • 4 jajka
  • 100ml mleka
  • 150g masła
  • 400g marchewki
  • 1 pomarańcza
  • 50g cukru
  • 50g orzechów włoskich + parę sztuk do ozdoby
  • 500g Mascarpone
  • 50g cukru pudru
  • mięta

 

Sposób przygotowania:

  1. Orzechy pokruszyć drobno lub posiekać, z umytej pomarańczy zetrzeć skórkę, resztę pomarańczy wyfiletować.
  2. Masło podgrzać delikatnie tak, aby się tylko rozpuściło. Mieszankę do wypieku ciasta Ocelio połączyć z mlekiem, jajkami, masłem, orzechami, skórką pomarańczy oraz cukrem. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez godzinę.
  3. Wyciągnąć i ostudzić.
  4. Ser połączyć z cukrem. Ciasto przekroić na pół. Nałożyć połowę masy serowej. Przykryć drugą połówką. Na wierzch nałożyć pozostałą masę serową, ozdobić orzechami, pomarańczą i miętą.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium