Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 9,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.

Bezglutenowe bezy z cukrem trzcinowym BIO

Bezglutenowe bezy z cukrem trzcinowym BIO

Lekkie jak chmurka, słodkie i idealne na delikatną przekąskę do kawy lub herbaty – takie właśnie są nasze bezy z cukrem trzcinowym BIO Ocelio!

Składniki:

  • 4 białka jajek (schłodzone)
  • 1 łyżeczka octu winnego lub jabłkowego
  • 150g - 200g cukru trzcinowego Ocelio BIO

 

Metoda:

1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150st C.

2. Jajka ubić w mikserze na sztywną pianę. Zmniejszyć obroty dodać ocet i małymi partiami dodawać cukier. Najlepiej łyżka po łyżce.

3. Bezy nakładać na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na około godzinę. Jeśli po godzinie nie będą suche zmniejszyć temperaturę do 130st C i suszyć kolejne 20 minut.

Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium