
Nie macie pomysłu na drugie śniadanie? Podpowiadamy! Słodki batonik, który przygotujecie na bazie bezglutenowego musli Ocelio to pyszna i pożywka przekąska, która udowadnia, że słodycze nie muszą być niezdrowe! Poranek pełen energii zapewniony.
Składniki:
- 250 g musli owsianego z owocami jagodowymi
- 1 banan
- 1 łyżka masła orzechowego
- 50 g orzechów
- 50 g bakalii
- 1 łyżka jagód goji
Metoda:
Banana zblendować, dodać masło orzechowe i zmiksować na gładką masę. Bakalie, orzechy i jagody posiekać i dodać do masy razem z płatkami. Całość dobrze wymieszać. Masę rozsmarować na wyłożonej papierem kuchennej blasze do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 st C i piec przez 15 minut z każdej strony. Ostudzić i pokroić w batony.