Free shipping (DPD (Courier)) on orders of 120,00 zł and more.
Price
  • from
    to

Wegańskie chipsy bezglutenowe to nasz sposób na to, aby zagwarantować osobom chorującym na celiakię oraz dokonującym świadomego wykluczenia produktów zwierzęcych z diety coś, co pomoże im żyć zdrowo bez odczucia zmiany nawyków. Wybierając zdrowe chipsy z różnych składników roślinnych, możesz chrupać i czerpać z tego korzyści! Wegetariańskie chipsy to sformułowanie, które często i błędnie jest wykorzystywane w opisie naszego produktu – jest to przekąska w 100% wegańska.

Wegetariańskie chipsy – chrupanie bez wyrzutów sumienia

Wysokiej jakości chipsy owsiane lub z nasion roślin strączkowych to propozycja Ocelio dla tych, którzy nie tylko borykają się z problemami układu trawiennego, ale po prostu chcą jeść zdrowiej i mniej kalorycznie. Wegańskie chipsy delikatnie doprawione zdrową solą morską i przyprawami to mniej kaloryczna, za to pełna wartości odżywczych alternatywa dla klasycznych ziemniaczanych wyrobów. Dlaczego warto je wybrać? Ponieważ chipsy z soczewicy lub z innego składnika chipsy bez glutenu są mniej kaloryczne – mają około 10-20% mniej kalorii niż chipsy popularnych marek, często spotykanych na półkach sklepowych. Dodatkowo zapewniają szybkie uczucie sytości i pozwalają zaspokoić mały głód, a nie uzależniają od soli i tłuszczu – dlatego są tak wartościową przekąską!

Chipsy bez glutenu – doskonałe dla osób z celiakią

Oferowane w Ocelio chipsy bez glutenu produkowane są nie tylko ze zbóż oraz nasion roślin strączkowych i warzyw naturalnie pozbawionych tego białka, ale również wytwarza się je w bezpiecznych warunkach. Oznacza to, że chipsy bezglutenowe posiadają odpowiednie badania, które potwierdzają, że zostały one uznane za wolne od glutenu, a więc bezpieczne dla osób z celiakią. Tam, gdzie w grę wchodzi konieczność stosowania diety ściśle eliminującej nawet śladowe ilości tego białka, chipsy bezglutenowe stanowią doskonały sposób na wieczorne chrupanie bez późniejszych dolegliwości żołądkowo-jelitowych.

Chipsy z ciecierzycy i wiele innych – wybierz ulubione

Specjalnie przyrządzone chipsy z ciecierzycy z buraczkiem lub chipsy z soczewicy z dodatkiem soli morskiej, a także chipsy owsiane – to nasze bezglutenowe, wolne od jakichkolwiek odzwierzęcych dodatków słone przekąski, które doskonale wpiszą się w konwencję wieczornego maratonu filmowego. Chipsy z soczewicy lub ciecierzycy stanowią bardzo dobre źródło białka oraz błonnika. Są więc nie tylko zdrowszą alternatywą dla ziemniaczanych chipsów smażonych w głębokim tłuszczu, ale wręcz wskazanym dodatkiem dietetycznym, również dla osób się odchudzających.

Chipsy owsiane – doskonałe dla dzieci

Nasze wegańskie chipsy w różnych wariantach, takie jak chipsy z ciecierzycy czy owsa, mogą okazać się bardzo dobrym zamiennikiem klasycznych słonych przekąsek tak uwielbianych przez dzieci i młodzież. Wybierając chipsy z soczewicy i wkładając je do plecaka swojego dziecka do szkoły, dajesz mu porcję niezbędnego do rozwoju białka, a przy okazji wiele przyjemności z chrupania!

Dlaczego warto wybrać chipsy bez glutenu Ocelio?

Wegańskie chipsy są korzystnym rozwiązaniem nie tylko dla osób niejedzących produktów zwierzęcych, ale również dla odchudzających się lub po prostu dbających o zdrową dietę. Nawet przy zbilansowanym odżywianiu może zdarzyć się, że przyjdzie ochota na coś słonego i chrupiącego – w takiej sytuacji wegańskie chipsy są najlepszym wyjściem, bo nie tylko nie szkodzą, ale wręcz wspierają zdrowe odżywianie! Kupuj je w Ocelio na zapas w wielopakach po 3 lub 5 paczek albo postaw na nasz zestaw „Trzy Chipsy” – pozwoli on poznać wegańskie wyroby Ocelio i polubić je. Robiąc zapasy słonych przekąsek Ocelio, w swojej kuchennej szafce zawsze masz pod ręką coś, co można wrzucić do torebki lub plecaka jako przekąskę!

up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper Premium