Price
-
from
to
Ocelio Gluten-free Chickpea Chips with Beetroot 50g
Availability: duża ilość
Dispatched within: 48 godzin
Ocelio Gluten-free Chickpea Chips with Beetroot 50g (set 3 pcs.)
Availability: duża ilość
Dispatched within: 48 godzin
Ocelio Gluten-free Chickpea Chips with Beetroot 50g (set 5 pcs.)
Availability: duża ilość
Dispatched within: 48 godzin
Wegańskie chipsy bezglutenowe to nasz sposób na to, aby zagwarantować osobom chorującym na celiakię oraz dokonującym świadomego wykluczenia produktów zwierzęcych z diety coś, co pomoże im żyć zdrowo bez odczucia zmiany nawyków. Wybierając zdrowe chipsy z różnych składników roślinnych, możesz chrupać i czerpać z tego korzyści! Wegetariańskie chipsy to sformułowanie, które często i błędnie jest wykorzystywane w opisie naszego produktu – jest to przekąska w 100% wegańska.
Wegetariańskie chipsy – chrupanie bez wyrzutów sumienia
Wysokiej jakości chipsy owsiane lub z nasion roślin strączkowych to propozycja Ocelio dla tych, którzy nie tylko borykają się z problemami układu trawiennego, ale po prostu chcą jeść zdrowiej i mniej kalorycznie. Wegańskie chipsy delikatnie doprawione zdrową solą morską i przyprawami to mniej kaloryczna, za to pełna wartości odżywczych alternatywa dla klasycznych ziemniaczanych wyrobów. Dlaczego warto je wybrać? Ponieważ chipsy z soczewicy lub z innego składnika chipsy bez glutenu są mniej kaloryczne – mają około 10-20% mniej kalorii niż chipsy popularnych marek, często spotykanych na półkach sklepowych. Dodatkowo zapewniają szybkie uczucie sytości i pozwalają zaspokoić mały głód, a nie uzależniają od soli i tłuszczu – dlatego są tak wartościową przekąską!
Chipsy bez glutenu – doskonałe dla osób z celiakią
Oferowane w Ocelio chipsy bez glutenu produkowane są nie tylko ze zbóż oraz nasion roślin strączkowych i warzyw naturalnie pozbawionych tego białka, ale również wytwarza się je w bezpiecznych warunkach. Oznacza to, że chipsy bezglutenowe posiadają odpowiednie badania, które potwierdzają, że zostały one uznane za wolne od glutenu, a więc bezpieczne dla osób z celiakią. Tam, gdzie w grę wchodzi konieczność stosowania diety ściśle eliminującej nawet śladowe ilości tego białka, chipsy bezglutenowe stanowią doskonały sposób na wieczorne chrupanie bez późniejszych dolegliwości żołądkowo-jelitowych.
Chipsy z ciecierzycy i wiele innych – wybierz ulubione
Specjalnie przyrządzone chipsy z ciecierzycy z buraczkiem lub chipsy z soczewicy z dodatkiem soli morskiej, a także chipsy owsiane – to nasze bezglutenowe, wolne od jakichkolwiek odzwierzęcych dodatków słone przekąski, które doskonale wpiszą się w konwencję wieczornego maratonu filmowego. Chipsy z soczewicy lub ciecierzycy stanowią bardzo dobre źródło białka oraz błonnika. Są więc nie tylko zdrowszą alternatywą dla ziemniaczanych chipsów smażonych w głębokim tłuszczu, ale wręcz wskazanym dodatkiem dietetycznym, również dla osób się odchudzających.
Chipsy owsiane – doskonałe dla dzieci
Nasze wegańskie chipsy w różnych wariantach, takie jak chipsy z ciecierzycy czy owsa, mogą okazać się bardzo dobrym zamiennikiem klasycznych słonych przekąsek tak uwielbianych przez dzieci i młodzież. Wybierając chipsy z soczewicy i wkładając je do plecaka swojego dziecka do szkoły, dajesz mu porcję niezbędnego do rozwoju białka, a przy okazji wiele przyjemności z chrupania!
Dlaczego warto wybrać chipsy bez glutenu Ocelio?
Wegańskie chipsy są korzystnym rozwiązaniem nie tylko dla osób niejedzących produktów zwierzęcych, ale również dla odchudzających się lub po prostu dbających o zdrową dietę. Nawet przy zbilansowanym odżywianiu może zdarzyć się, że przyjdzie ochota na coś słonego i chrupiącego – w takiej sytuacji wegańskie chipsy są najlepszym wyjściem, bo nie tylko nie szkodzą, ale wręcz wspierają zdrowe odżywianie! Kupuj je w Ocelio na zapas w wielopakach po 3 lub 5 paczek albo postaw na nasz zestaw „Trzy Chipsy” – pozwoli on poznać wegańskie wyroby Ocelio i polubić je. Robiąc zapasy słonych przekąsek Ocelio, w swojej kuchennej szafce zawsze masz pod ręką coś, co można wrzucić do torebki lub plecaka jako przekąskę!