Darmowa dostawa
Promocja! Dostawa od 9,99 zł. Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 100,00 zł.
Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do

Osoby, które poszukują ciekawej, smacznej, a do tego zdrowej alternatywy dla klasycznego pszenno-żytniego chleba do swoich letnich kanapeczek zdecydowanie powinny skusić się na ofertę Ocelio. Posiadamy w ofercie ciekawą alternatywę dla produktu, jakim jest pieczywo wegetariańskie – to pieczywo wegańskie, przygotowywane w bardzo restrykcyjny sposób, którego walory w niczym nie ustępują klasycznym wersjom chlebów, a pozwalają odżywiać się zgodnie z własnymi potrzebami.

Pieczywo wegańskie – dla miłośników zdrowego żywienia

Choć chleby składają się głównie z mąki i wody, to do ich wypieku niekiedy używane są jaja, maślanka, kefir czy nawet smalec. Dla zapewnienia wszystkim weganom, poszukującym dobrej jakości wyrobów, najwyższego poziomu zadowolenia z naszych produktów, oferujemy pieczywo wegańskie typu maca, przygotowywane z bardzo prostych, naturalnych składników, zgodnie z wieloma dietami eliminacyjnymi. Decydując się na pieczywo wegetariańskie, a w tym przypadku nawet wegańskie, można zyskać bardzo smaczny, chrupiący chleb i idealny do zjedzenia razem z wegańską pastą lub innymi dodatkami. Nasze pieczywo maca dostarczamy prosto do Ciebie w szczelnych opakowaniach o niewielkiej gramaturze. Dzięki temu możesz zużyć je w krótkim czasie po otwarciu i mieć zawsze pewność, że są takie, jakie być powinny.

Maca chleb – dlaczego warto go wypróbować?

Jeśli chodzi o maca chleb to tradycyjny pokarm żydowski spożywany podczas Paschy. Jak można się zatem spodziewać, jego skład jest niezwykle prosty, a przygotowanie następuje według zasad koszerności. Dziś pieczywo maca jest spożywane nie tylko przez Żydów, z uwagi na jego wyjątkową chrupkość, walory smakowe oraz wartości odżywcze. Bardzo chętnie wybierają je osoby na różnych dietach – również bezglutenowej, bez laktozowej, wegańskiej czy redukcyjnej, z uwagi na jego doskonałe właściwości. Maca to chleb wypiekany krótko, niemal bezpośrednio na ogniu, mający postać płaskich, twardych prostokątów, z użyciem jedynie wody i mąki. W Ocelio przyrządzamy ten rodzaj pieczywa w warunkach pozwalających uniknąć jego zanieczyszczenia choćby śladowymi ilościami glutenu. To dlatego jest dobry dla osób chorujących na celiakię. Korzyści ze spożywania macy odczują też chorujący na nietolerancję laktozy, weganie oraz ci, którzy dbają o linię.

Pieczywo bezglutenowe – dla kogo?

Bezglutenowa maca Ocelio to produkt wypiekany przede wszystkim z myślą o osobach, które ze względów zdrowotnych nie mogą sobie pozwolić na świeży pszenny chleb z piekarni. Poszukują one dobrych zamienników – zdrowych, niepowodujących przykrych objawów, a przy okazji łatwych do kupienia online oraz do dłuższego przechowywania. Nasza bezglutenowa maca sprawdza się tu wyśmienicie. Nie zawiera laktozy i glutenu, a zatem jest bezpieczna dla każdego – również dla dzieci i osób starszych. Zachęcamy do spróbowania macy także z uwagi na to, jak wiele możliwości kulinarnych ona daje!

Chleb bezglutenowy maca – jak go jeść?

Osoby wybierające chleb bez glutenu bardzo często zwracają również baczną uwagę na pozostałe składniki swojej kanapki na lunch czy kolację. Doskonałym sposobem na to, aby w pełni wykorzystać walory macy, jest to, aby taki chleb bezglutenowy posmarować gotową lub przygotowaną wcześniej wegańską pastą – na przykład z fasoli, zielonego groszku, szpinaku, jarmużu czy awokado. Delikatna konsystencja takiej pasty świetnie komponuje się z chrupiącą, twardą macą. Można też jeść taki chleb bez glutenu z dodatkiem świeżych wędlin lub serów – w przypadku osób, które nie stronią od takich produktów – a także świeżych warzyw pokrojonych w plasterki. Pieczywo bezglutenowe bardzo często bywa też wybierane przez osoby, które nie cierpią na nietolerancje pokarmowe, ale po prostu zwracają baczną uwagę na to, co kładą na swój talerz, lub lubią próbować nowych, ciekawych opcji żywieniowych. Nasza maca z czosnkiem albo z miodem i czosnkiem może okazać się strzałem w dziesiątkę również dla tych, którzy po prostu chcą spróbować czegoś ciekawego i poszukują pieczywa, które podoła ich kulinarnym eksperymentom.

Ocelio pieczywo bez glutenu – dlaczego warto?

W naszym sklepie oferujemy produkty, które nie zawierają glutenu, laktozy, produktów odzwierzęcych, ale również sztucznych barwników i konserwantów. To dlatego smaki Ocelio tak łatwo polubić i zaakceptować. Chętnie sięgają po nie osoby, które pragną kontynuować swój zdrowy tryb życia i zaopatrzyć swoją kuchenną szafkę w produkty naprawdę zdrowe, a przy tym w oryginalnych smakach. Sprawdź nas – zamów macę Ocelio i przekonaj się, jak wiele wariantów posiłków możesz z nią przyrządzić. Dzięki pozostałym produktom z naszej oferty Twoja wegańska, bezglutenowa i bez laktozowa kuchnia już nigdy nie będzie nudna!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium