
Cena
-
od
do
BIO Ocelio Bezglutenowe Musli z owocami jagodowymi 375g (najlepiej spożyć do 14.06.2023)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Stanowi doskonały pomysł na szybkie, a przy tym zdrowe i pożywne śniadanie - bezglutenowe musli owsiane Ocelio. Możemy je przyrządzić z dodatkiem wody, mleka lub napojów roślinnych, a nawet spożywać na sucho. Niezależnie od wybranej formy, musli będzie idealnym posiłkiem na rozpoczęcie dnia. Bogactwo składników odżywczych zapewni przypływ energii na wiele godzin.
Płatki owsiane musli
Ocelio proponuje kilka wariantów musli owsianych BIO. To mieszanki z jabłkiem i cynamonem, które przywodzą na myśl obłędny smak oraz aromat szarlotki, a także słodkie mieszanki z kokosem oraz czekoladą. Ciekawą propozycję stanowią również produkty z dużą ilością suszonych owoców czy też nasionami chia.
Prezentowane produkty są nie tylko bezglutenowe, ale też w pełni ekologiczne. Dlatego skierowane są zarówno do osób z celiakią, jak i do każdego, kto ceni sobie lekką oraz zdrową dietę na co dzień. Znak Euroliścia na opakowaniach potwierdza, że produkty Ocelio spełniają rygorystyczne normy unijne dotyczące rolnictwa ekologicznego.
Jak powstaje musli ekologiczne?
Certyfikowane produkty rolnictwa ekologicznego wyróżnia sposób produkcji. Uprawy roślin nie są narażone na kontakt z nawozami syntetycznymi. Składniki do wzrostu czerpią natomiast z naturalnych nawozów – obornika, kompostów czy nawozów zielonych. Ponadto nie stosuje się chemicznych środków ochrony roślin w tym szkodliwych pestycydów. Chwasty usuwa się w sposób mechaniczny, a ewentualne szkodniki zwalcza się bez używania środków owadobójczych. W tym celu sięga się po feromony, lub wykorzystuje potencjał owadożernych ptaków, lub innych naturalnych wrogów potencjalnych szkodników. Produkty ekologiczne mogą zawierać minimalne ilości dodatków do żywności, wymieniają je odpowiednie przepisy. Certyfikowane musli ekologiczne jest więc wolne od chemii, a tym samy zdrowsze niż produkty konwencjonalne.
Musli BIO w diecie odchudzającej
Musli organic to produkt, który doskonale sprawdzi się w diecie osób, które pragną zrzucić kilka nadprogramowych kilogramów. Jest to możliwe, ponieważ musli owsiane jest źródłem błonnika i węglowodanów złożonych. Wybierając nasze musli ekologiczne owocowe lub z dodatkiem nasion chia, możesz skutecznie tracić na wadze. Aby osiągnąć jak najlepsze efekty diety, warto zrezygnować z tłustego mleka. Można je zastąpić wodą lub napojami roślinnymi. W ten sposób ograniczysz ilość przyswajanych kalorii. Pyszne i pożywne śniadanie doda energii i siły do codziennych aktywności. Pożywna owsianka nawet w wersji light zapewnia uczucie sytości na wiele godzin.
Musli organic – cenne źródło błonnika i witamin
Zawarty w płatkach owsianych błonnik wspomaga przemianę materii, a także chroni układ sercowo-naczyniowy przed szkodliwym cholesterolem. Musli BIO jest źródłem niezbędnych pierwiastków – żelaza i magnezu, zawiera również dobroczynne witaminy z grupy B. W zależności od tego, które musli Ocelio wybierzesz, możesz korzystać z pozytywnego działania konkretnych dodatków. Nasiona chia zawierają kwasy tłuszczowe, białko i ważne minerały oraz przeciwutleniacze, poprawiające wygląd skóry. Owoce z kolei urozmaicają smak i dodają musli BIO naturalnej słodyczy. Podobnie, jak niewielkie kawałki ciemnej czekolady, które uatrakcyjnią dzieciom smak naszych płatków.
Smaczne i zdrowe musli ekologiczne
Musli organic od dawna przestało być śniadaniem wybieranym wyłącznie przez kobiety dbające o linię. Obecnie doceniają jego smak także seniorzy, sportowcy, osoby aktywne i zwolennicy lekkich przekąsek. Jest to posiłek, który nie powoduje gwałtownych skoków cukru, ani ospałości. Dzięki temu dostarcza sporo porannej energii, zachęcając do aktywnego spędzania czasu w szkole, w pracy lub na uczelni. Zawartość składników odżywczych i witamin pochodzących z mlecznych dodatków czyni kompozycję płatków i owoców w pełni wartościowym śniadaniem. Kochają je także dzieci, które uwielbiają chrupiące musli. Polecamy nasze produkty z tej kategorii osobom z nietolerancjami pokarmowymi. Nasze musli jest produktem bezglutenowym, a jego skład podlega regularnej kontroli.
W przypadku owsa nie chodzi jednak wyłącznie o śladowe ilości glutenu, ale zanieczyszczenia, które powstają już na etapie uprawy. Owies jest uprawiany na polach, gdzie często dochodzi do wymieszania go z samosiejkami zbóż glutenowych. I tak na kolejnych etapach (zbieranie, transport, oczyszczanie, mielenie czy rozdrabnianie) tego glutenu jest w nim coraz więcej. Na tyle dużo, że tradycyjne, niecertyfikowane mąki i płatki owsiane dostępne w sklepie muszą zostać uznane za produkty zawierające gluten. Dlatego szczególnie polecamy nasze bezglutenowe musli ze specjalnych, kontrolowanych plantacji.